Opino

Josep M. Vallès: “Demano al 2021 un govern de Sant Cugat que escolti”

Sant Cugat no avança, s’està aturant. El mes de maig ens haurem cruspit dos anys des de les darreres eleccions municipals i enfilarem els darrers dos anys d’aquest mandat. I, per ara, res fa preveure que la dinàmica del govern tripartit de l’Ajuntament de Sant Cugat faci un canvi en positiu.

Aquest govern municipal actua amb tres estratègies diferents. Els grups municipals d’ERC, PSC i CUP no actuen com un equip. Ho fan amb desconfiança interna i això és el que transmeten als santcugatencs i santcugatenques.

La Covid-19 no pot ser l’eterna excusa per justificar una paràlisi del tripartit que dura des de l’inici del mandat. Ho seria si el govern municipal hagués aparcat tots els seus projectes de ciutat per treballar amb diligència afrontant amb fermesa la crisi que ha provocat aquesta pandèmia. Si hagués solucionat les greus ferides socials i econòmiques generades des del primer minut de l’estat d’alerta. Però no és el cas. Pedaços si, grans solucions poques; mesures que alimenten i allarguen l’agonia de molts empresaris, comerços, entitats, famílies…

Aquest govern no escolta la ciutat, ni a l’oposició política. En situacions extraordinàries calen solucions extraordinàries i, per damunt de tot, unitat social i política. Però aquest govern, el del canvi, no accepta propostes ni crítiques constructives.

Governar no és només saturar de banderoles publicitàries els fanals de la ciutat. Governar no és només aturar bons projectes amb l’únic criteri que es van executar en mandats anteriors.

Junts per Sant Cugat som gent propositiva, que caminem Sant Cugat, que parem l’orella, que escoltem. I només escoltant es pot palpar la realitat de la ciutat, fer la millor diagnosi i buscar les millors solucions. Continuarem fent propostes, continuarem oferint diàleg.

Demano al 2021 que les senyores i senyors del tripartit que practiquin de veritat la política participativa i el respecte institucional. Sant Cugat hi sortirà guanyant. Els santcugatencs esperen de nosaltres que fem una ciutat millor.

Josep M. Vallès
Regidor de Junts per Sant Cugat

Article publicat a Cugat.Cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial