Notícies

Josep M. Vallès: “L’Ajuntament ha de resoldre problemes, no crear-ne!”

Josep Maria Vallès només serà alcalde de Sant Cugat. Aquest és el seu primer compromís. La seva dedicació serà exclusivament treballar a favor del present i el futur de la nostra ciutat durant dos mandats; no té cap ambició política més enllà de Collserola. La seva contrastada trajectòria local el posiciona com un candidat molt transversal, de ciutat, amb un alt nivell de notorietat en tots els àmbits de Sant Cugat i amb bona premsa.

L’avalen 30 anys treballant amb Sant Cugat com un professional de la comunicació de proximitat, connectant persones i projectes, fent poble, fent ciutat.

Haver dirigit els mitjans de comunicació Els 4 Cantons (després Diari de Sant Cugat), Món Sant Cugat i el TOT Sant Cugat li ha permès conèixer, interactuar i col·laborar amb els sectors empresarial, comercial, esportiu, cultural, amb les entitats i associacions veïnals, amb particulars… Amb tothom i per a tothom.

Ha desenvolupat projectes de comunicació, relacions institucionals, editorials, periodístics, comercials i d’organització d’esdeveniments socials, culturals i empresarials.
És un entusiasta i estret assessor de Catalonia Fundació Creactica que treballa amb un miler de persones amb discapacitat intel·lectual, trastorns mentals i/o risc d’exclusió social.
Ha fet possible l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Sant Cugat, la Taula d’Escriptors de Sant Cugat, el cicle La ciutat a debat, els premis Santcugatenc de l’Any (després Premis Ciutat de Sant Cugat) o els llibres “Polítics a la carta i “Confinats❤️” (amb cent santcugatencs més, i a favor de la Fundació de la Marató de TV3), entre moltes altres iniciatives.
L’any 2017 va rebre el guardó Paul Harris del Rotary Club Sant Cugat en reconeixement a la seva trajectòria com a periodista de proximitat a Sant Cugat i pel seu estret vincle i suport a diferents iniciatives socials i culturals de la nostra ciutat.

Josep Maria Vallès és una persona treballadora, oberta i propera que li agrada enraonar amb tothom i escoltar i buscar el consens abans de decidir. Sempre està a punt per donar un cop de mà, per teixir aliances i complicitats, una persona que s’implica en tot allò que pot i que difícilment dona res per perdut. L’apassiona Sant Cugat.

Per quina raó els afiliats de Junts per Sant Cugat t’han de triar per ser el candidat a l’alcaldia?
Perquè aquests darrers 30 anys he demostrat que soc una persona que coneix i s’estima Sant Cugat i la seva gent. He tingut l’oportunitat d’organitzar, promoure i fer possible moltes iniciatives empresarials, socials, culturals… perquè Sant Cugat té un potencial extraordinari. El món de la comunicació local ha fet possible que visqui aquesta ciutat a fons; he explicat la seva evolució parlant amb els diferents protagonistes que l’han liderat. Conec i valoro molt el model Sant Cugat que tenim i treballaré per preservar-lo, perquè no volem experiments urbanístics imposats sense cap consens polític ni ciutadà.

Soc una persona constructiva, dialogant i respectuosa, pencaire, i perseverant. Soc més de moure’m per la ciutat que passar-me hores al despatx. Curiós de mena, m’agrada saber-ho tot. Amb un equip potent de persones vull gestionar els problemes del dia a dia i, en paral·lel, pensar i actuar per garantir i millorar els fonaments de la ciutat on es desenvoluparan les pròximes generacions de santcugatencs.

Per què creus que pots ser un bon alcalde de Sant Cugat?
Primer de tot perquè em surt la il·lusió per les orelles! Pots tenir moltes capacitats, tota la disponibilitat del món, molta notorietat, molts suports… però si no tens il·lusió… Jo crec que la il·lusió és indispensable per dur a terme qualsevol projecte vital, i ser alcalde de Sant Cugat no és precisament un projecte menor. La disponibilitat també és bàsica, la meva dedicació serà total i exclusiva.

L’any 2017 l’alcaldessa Mercè Conesa em va demanar públicament que fes un pas endavant i posés el meu compromís local i coneixement de la ciutat a disposició de l’Ajuntament. Em va despertar el cuc per la política. I l’any 2019 vaig prendre la determinació de dedicar uns anys de la meva vida a millorar la meva ciutat, acompanyant a l’exalcaldessa Carmela Fortuny en la llista electoral de Junts per Sant Cugat.

Només feia un mes que era regidor i algunes persones ja em van proposar que jo fos el cap de cartell de les eleccions municipals del 2023, un plantejament que molts altres també m’han fet fins al punt que ho vaig reflexionar molt seriosament. El 2021, després de parlar amb la meva família, amb el president Carles Puigdemont i els alcaldes Joan Aymerich, Lluís Recoder, Mercè Conesa i Carmela Fortuny, i també amb representants dels diferents sectors i barris de la ciutat vaig decidir presentar-me a les primàries de Junts per ser l’alcaldable. Avui són molts els santcugatencs i santcugatenques, de diferents sensibilitats polítiques, que estan molt il·lusionats amb mi i que volen que sigui el proper alcalde de Sant Cugat.

Què faràs si ets l’alcalde de Sant Cugat?
Molta feina! Cal treballar en paral·lel en diferents direccions. Una de les prioritats serà dotar del personal, eines i recursos als departaments de l’Ajuntament que ho requereixin, crear un bon equip per construir bé. És inadmissible que portem un retard de més dos anys en la concessió de llicències urbanístiques a Sant Cugat!
La casa de tots ha de funcionar com un rellotge! Som l’administració més propera al ciutadà i, per tant, hem de donar un servei excel·lent. L’Ajuntament ha de resoldre problemes, no crear-ne! Això implica parlar amb les diferents àrees, escoltar als tècnics, però també saber què en pensa la ciutadania dels serveis públics que reben actualment. Si la maquinària de l’Ajuntament no està greixada, és impossible que la ciutat estigui en condicions. La gestió pública ha de ser eficient, i avui no ho és.

D’altra banda, tan bon punt sigui escollit alcaldable em reuniré amb tothom per detectar totes les mancances d’aquesta ciutat. Ja em consta que necessitem més pisos socials, una segona residencia pública per a la gent gran, una nova biblioteca central, un nou pavelló esportiu, fer un manteniment de les voreres, mantenir neta la ciutat, millorar la mobilitat urbana, fer una ciutat socialment més justa, inclusiva, sostenible, amb igualtat d’oportunitats. Cal potenciar el teixit empresarial, que ha de ser un gran aliat de la ciutat; afavorir i millorar les ajudes a les entitats esportives, culturals, socials… que fan un gran esforç i necessiten el nostre acompanyament, i més amb els efectes de la pandèmia. Cal pensar en tothom, amb els joves que són el nostre futur. Hem de treballar en tots els àmbits, reconduir tot allò que avui no funciona.
Sant Cugat ha de tenir com a referència els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 aprovada per les Nacions Unides.
Necessito que la ciutat m’ajudi a fer el millor programa electoral possible. Tenim una gran ciutat, però cal posar-la en solfa en molts àmbits, i això vol dir arremangar-se de debò!

Quin creus que serà l’escenari de l’Ajuntament de Sant Cugat el 2023?
Serà el que nosaltres vulguem que sigui. Tenim un any  per aflorar les mancances del govern tripartit que avui està al capdavant de l’Ajuntament, per detallar que la ciutat està deixada i bruta, que no han fet ni un sol pis social de lloguer, que el model Sant Cugat està en més risc que mai, etc. Tenim any per explicar la nostra alternativa, per fer molta feina. Hem de treballar per assolir la majoria absoluta, és a dir, passar de 9 a 13 regidors, i això no és impossible! És una necessitat per garantir que els santcugatencs i santcugatenques recuperem la ciutat que estimem, per garantir que Sant Cugat es torni a posar en marxa, per garantir un govern respectuós que escolti a la ciutadania i els grups municipals de l’oposició… Ara ja sabem el pa que si dona, volem quatre anys més de Tripartit a Sant Cugat? Però per aconseguir la majoria cal la implicació de tothom! Avui hi ha molta gent empipada per la inacció dels tres primers anys d’aquest govern o per decisions errònies que no han agradat gens, doncs això cal expressar-ho a les urnes el 2023. Perquè s’hi sumen… tornarem a tenir el Tripartit!

Jo sempre he treballat a l’empresa privada liderant i participant en un munt de projectes. I no s’hi val a fer promeses. Has de preparar un pla establint objectius generals o estratègics i objectius específics o per departaments, un pla que serveix per fer un seguiment periòdic i obtenir les diferents fites. Doncs això és el que hem de fer a l’Ajuntament, propostes concretes, un pla d’execució transparent i que els santcugatencs puguin anar avaluant els resultats. Després de tot, nosaltres treballem per la ciutadania, això no ho hem d’oblidar mai!

Vols liderar el govern municipal per fer un Sant Cugat molt millor. Què faràs perquè Catalunya també sigui millor i independent?
Jo soc dels que sempre he desitjat la independència de Catalunya. Estic convençut que tindrem moltes més oportunitats i eines per garantir el progrés de Catalunya sense els condicionants polítics i econòmics. Però jo vull ser alcalde de Sant Cugat, no diputat al parc de la Ciutadella de Barcelona ni diputado a la plaza de las Cortes de Madrid.

A Sant Cugat hi ha molta feina a fer! Tenim una ciutat que més que paralitzada, ha fet marxa enrere en aquests tres anys de govern Tripartit. Som una ciutat que està a les portes dels cent mil habitants i això requereix una atenció i dedicació exclusiva i absoluta. Sant Cugat és una ciutat estratègica de l’àrea metropolitana i del nostre país que ha de tornar a ser referent en molts àmbits. Hem de posar tot el focus i recursos en SANT CUGAT.

8 Comments

 • Maite Nogué Domingo

  Tens un programa ambiciós i desitjable per a la nostra estimada ciutat. Ets un bon comunicador i coneixes a fons les necesitats i mancances. Aplaudeixo gestionis l’adhesió de l’altre candidat i desitjo que arribeu a una bona entesa, perquè és un bon professional de l’empresa privada. Bona sort i endavant

 • MAITE VERA BADÓ

  Estimat Josep Maria, sens dubte, la teva trajectòria i experiència t’acreditan per tirar endavant un projecte tan complexe i ambiciós, no només per la teves capacitats, dedicació i professionalitat, a més a més, aportes il·lusió al teu programa, un plus que completa la teva qualitat com a persona, propera i interessada en coneixer i resoldre el problemes de la gent, virtuts necessàries per aconseguir-ho. Tot el meu suport i bona sort. Maite VB

 • Marta Mª Moltó Mayolas

  Benvolgut Josep Maria. El teu entusiasme és molt engrescador per la gent que volem que la nostre ciutat avanci.
  Ens cal una persona com tu, amb un programa sensible a les nostres necessitats i amb ganes de treballar per resoldre tots els entrebans, que alguns d’ells anem arrossegant de fa temps , i els que aniran sorgint.
  No serà fàcil, però crec que el teu tarannà t’ajudarà… I nosaltres també hi posarem de la nostre part.

 • Pere Esquerda

  Hola company! Després de treballar plegats compartint projectes i defensant el nou model de ciutat per a Sant Cugat, t’encoratjo a que culminis la seva transformació en la ciutat modèlica que tots desitgem. Sort i a la feina!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial