Notícies,  Opino

Recuperem els Premis Sant Cugat de l’Any !

Molt bon vespre,

Autoritats, guardonats, presentadors, amigues i amics, siau tots molt benvinguts!

Moltes gràcies per acompanyar-nos, avui, en aquests Premis Sant Cugat de l’Any. Una edició extraordinària que recupera uns guardons anuals, de reconeixement social, fundats per en Ramon Grau i de la mà de l’associació Amics de Ràdio Sant Cugat l’any 1982, amb el nom de Premis Santcugatenc de l’Any.

Uns premis que van ser rellevats entre els anys 2005-2018 pels Premis Ciutat de Sant Cugat i es van deixar de convocar amb l’arribada de la pandèmia.

La restauració d’aquests premis va més enllà del retorn a la tradició. És un retorn a la reafirmació de l’esperit santcugatenc i a la clara voluntat de seguir avançant en l’enfortiment de la cohesió de la nostra ciutat.

Els Premis Sant Cugat de l’Any són una plataforma per reconèixer la vàlua de la contribució que els santcugatencs i santcugatenques fan a la vida cultural, econòmica i cívica d’aquesta petita ciutat, amb un gran poble a dins, que ens enamora i que batega amb les iniciatives de la seva gent. Una ciutat amb ànima.

Aquesta edició és extraordinària perquè celebrem cinc edicions en una. Recuperem les edicions no celebrades des de l’any 2019 per donar, als premis, la continuïtat que mereixen i, també, per expressar a les persones i entitats distingides, el nostre agraïment per l’impuls de projectes que milloren la qualitat de vida de la gent.

Vull agrair i felicitar els premiats en la categoria individual Ousman Umar, Oswaldo Romero, Àlex Florensa, Sam Abrams i Laia Cid, i, en la categoria col·lectiva: Sergi Subirà, Albert Martínez i Guim Adell, de l’empresa In Extremis Film Services; l’Entitat de Música Tradicional de Sant Cugat; el projecte FEM-50 de futbol femení del Sant Cugat FC; Fusió, escola de música i dansa; i l’Entitat Sardanista de Sant Cugat.

I, permeteu-me unes paraules de felicitació, també, per l’historiador i professor d’història del periodisme català Josep Maria Figueres, distingit amb el Premi Extraordinari a una llarga trajectòria d’excel·lent feina feta i, també, de premis i reconeixements. Una persona molt arrelada i referent a la nostra ciutat, que va ser fundadora de les publicacions Estudi d’Art, Estudis Santcugatencs i Amics de Sant Cugat i ha col·laborat en molts altres projectes de la nostra ciutat,

Els premis Sant Cugat de l’Any parlen de nosaltres, del nostre ADN santcugatenc. I aquesta essència mereix ser reforçada per signes identitaris en els que ens hi reconeguem, com són el Monestir o el Pi d’en Xandri, que enguany celebra els seus 250 anys.
Agraeixo a l’escultor Pep Codó la seva col·laboració i la seva implicació a l’hora de crear, a partir del passat agrícola de Sant Cugat i la tradicional fava de Sant Medir que sempre portem al cor el 3 de març, una obra d’art com a nou guardó dels Premis.

Volem un Sant Cugat amb i per a tothom, inclusiu. I volem que aquests premis siguin un reflex d’aquesta voluntat i del treball que fem des de l’Ajuntament. Sabem que, per aconseguir-ho, cal promoure les relacions entre les persones i gaudir de l’oportunitat de compartir entre nosaltres. Per això, avui hem fet justament això, hem compartit una actuació que, per nosaltres, és molt especial i reflecteix aquest caràcter inclusiu de la nostra ciutat. El monologuista Marc Buxaderas és un exemple de lluita i resiliència. Malgrat la seva discapacitat, va decidir tirar endavant un projecte que, actualment, està en diferents iniciatives teatrals, i ens enorgulleix comptar amb ell en aquest acte tan significatiu. Gràcies, Marc, per ser avui aquí i, gràcies a la Fundació Catalònia-Creactiva per fer-ho possible amb el vostre suport.

En una celebració com aquesta, aquí, al Teatre-Auditori, no hi podia mancar un tast de les arts escèniques que tant gaudim i que omplen aquesta sala habitualment. Gràcies als alumnes històrics de l’escola Fusió, que ens han interpretat l’himne “A Sant Cugat”, i a la ballarina Mariona Espuny, que ens delectarà amb la seva actuació.

I permeteu-me expressar també el meu agraïment als periodistes santcugatencs Marina Romero i Aleix Parisé, presentadors de luxe d’aquesta nit, així com a totes les persones que han fet possible aquesta vetllada: comissió de propostes, membres del jurat, organitzadors, col·laboradors, equips tècnics, Teatre-Auditori, Cugat Mèdia i TOT Sant Cugat, aportant el vostre gra de treball, implicació, suport i col·laboració. I gràcies als mitjans de comunicació que heu difós i cobert aquest esdeveniment de ciutat.

Aquest vespre hem reconegut projectes inclusius, solidaris, socials, culturals i esportius que tenen en comú el compromís, la capacitat d’emprendre reptes i el lideratge de persones amb una gran voluntat i tenacitat. Cada gest, petit o gran, contribueix a construir una societat més justa i equitativa, que té cura de la nostra gent, des del respecte i la convivència.

Que aquesta represa dels premis d’avui sigui, també, una mostra del nostre compromís per seguir treballant, plegats, per un Sant Cugat millor.

Moltes gràcies!

Josep M. Vallès, alcalde de Sant Cugat del Vallès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial