Opino

Sant Cugat, ben agermanada amb la ciutat italiana d’Alba

Ha estat un veritable honor representar Sant Cugat davant els nostres homòlegs amics de la ciutat d’Alba (Itàlia), mostrar i lluir l’elegància dels nostres Gegants Joan i Marieta, gaudir de l’actuació dels Sbandieratori del Borgo de San Lorenzo, i conèixer la gastronomia, el comerç i l’organització política d’aquest bonic poble de Piemont. Hem pogut visitar la 92a Fira Internacional del “Tartufo Bianco” i comprovar la gran atracció turística que genera aquest mercat que es pot veure fins el 4 desembre del 2022.

Ens hem sentit molt ben acollits per tothom, especialment per les persones que integren el comitè de l’agermanament d’aquest municipi italià amb Sant Cugat. Una aliança entre les dues ciutats que es va segellar el 2007 amb la signatura entre l’alcalde de Sant Cugat Lluís Recoder i l’alcalde d’Alba Giuseppe Rossetto al claustre del nostre Monestir.

Com a regidor i com a santcugatenc, reconec que, per damunt de tot, he sentit un gran orgull en observar la majúscula fascinació per part dels ciutadans italians i dels seus turistes en contemplar els balls i cercavila dels nostres gegants pels carrers i places d’Alba. Multitud de bocabadats i de mòbils en mà per captar imatges i vídeos. Moltes gràcies, Geganters de Sant Cugat per acompanyar-nos, i mostrar i compartir una vegada més part de la nostra estimada cultural popular!

Gràcies Gemma Navarra, presidenta del comité de l’agermanament per part de Sant Cugat i Luciana Calda, presidenta del comité d’Alba, per la vostra perseverança!!

Hi tornarem!! ❤️

Josep Maria Vallès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial