Opino

Josep M. Vallès: “El primer Sant Medir sense consens”

Malauradament, fa prop de tres anys, des de l’inici d’aquest mandat, que estic dient que el govern Tripartit de l’Ajuntament de Șanț Cugat escolta poc, molt poc. Sí, som l’administració més propera al ciutadà, però no ho acaben de practicar. O no ho entenen o no ho volen entendre, i sap greu perquè els perjudicats són els santcugatencs i santcugatenques. D’exemples podria posar-ne ja un munt.

El cas de l’Aplec de Sant Medir és el més recent. Pot semblar un exemple menor, però no ho és. Estem parlant de la celebració del copatró de Sant Cugat del Vallès, la nostra ciutat. I parlar de Sant Medir implica parlar d’una entitat molt entranyable i estimada, la Penya Regalèssia que, no en va, tots els seus membres (molts ja malauradament traspassats) van ser nomenats Fills Predilectes de Sant Cugat l’any 2014 per unanimitat de tot l’Ajuntament.

La Penya Regalèssia, un grup de santcugatencs que va sorgir el 1939, està estretament vinculada amb el manteniment del patrimoni cultural i històric, especialment de l’ermita de Sant Medir, de la qual sempre n’han tingut cura. De fet, la Penya Regalèssia fa una pila d’anys que són els coorganitzadors de l’Aplec de Sant Medir cada 3 de març. Motius pels quals els membres de la Regalèssia van ser triats per l’alcaldessa Mercè Conesa per fer el pregó de la Festa Major de Sant Cugat l’any 2014.

Aquest any 2022, però el govern Tripartit ha tirat pel dret i han canviat el programa de l’Aplec de Sant Medir sense tenir present a la Penya Regalèssia. Tampoc van demanar l’opinió a les colles de Sant Medir de Barcelona ni a la Parròquia de Sant Pere d’Octavià (Monestir de Sant Cugat). I quan les coses s’imposen i es fan sense buscar el consens, passa el que passa…

El rector de la Parròquia de Sant Pere d’Octavià, Mn. Emili Marlés, durant el seu sermó a l’església del Monestir de Sant Cugat i també al seu escrit al Full Parroquial el cap de setmana previ a Sant Medir, va deixar constància del canvi d’horari de la missa de l’Aplec de Sant Medir sense cap consens per part de l’Ajuntament.

En aquesta mateixa línia, el president de la Federació de Colles de Sant Medir, Josep Antoni Torralba, i el portaveu de la Penya Regalèssia de Sant Cugat, Biel Moreras, van expressar davant els representants de l’Ajuntament, en el mateix Aplec de Sant Medir, la seva total disconformitat pels canvis del programa d’enguany que han estat “imposats unilateralment per l’Ajuntament, amb total absència de diàleg”.

Tot plegat, un despropòsit i falta de respecte per a aquestes entitats i per aquesta diada tan santcugatenca. Prego al govern de la ciutat que de cara a l’Aplec de Sant Medir del 2023 convidi amb prou antelació a seure en una taula a totes les parts implicades en la festa del 3 de març per dialogar amb l’objectiu cercar el consens.

Josep Maria Vallès
Regidor de Junts per Sant Cugat

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial