Opino

Josep M. Vallès: “Estem per sumar”

Cada dilluns Cugat.cat ens cedeix un espai d’opinió perquè els regidors i regidores de Junts per Sant Cugat publiquem un article. Els astres han volgut que justament avui, 15 de juny de 2020, em toques a mi escriure’l, just el dia que fa dotze mesos de la constitució del nou Ajuntament de Sant Cugat.

El 15 de juny de fa un any va estar farcit d’emocions. Les meves les podria descriure absolutament totes, però em quedo amb la felicitat que vaig sentir en convertir-me oficialment en regidor de la ciutat que m’estimo. Un estatus provisional mai buscat, però en gran part predeterminat per la visió de dues alcaldesses de Sant Cugat. M’explicaré.

La nit del 10 de juny de 2017, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, em va convidar públicament a fer un pas endavant i posar-me al servei públic i compartir amb la ciutat el meu aprenentatge. Em va sorprendre molt aquell discurs que va fer en el decurs del sopar organitzat pel Rotary Club Sant Cugat a la masia de Can Ametller. Aquella nit em van lliurar el guardó Paul Harrisen reconeixement a 25 anys de trajectòria com a periodista de proximitat a Sant Cugat i a la meva implicació en diferents iniciatives socials i culturals. Mai m’havia passat pel cap fer al pas a la política i, tot i les paraules de Mercè Conesa, continuava sense intenció alguna de fer-ho, però sí que és cert que, des d’aquell sopar, era una opció que tenia present.

El matí del 10 de gener de 2019 vaig fer un cafè amb l’alcaldessa de Sant Cugat Carmela Fortuny. M’havia citat a l’Hotel Sant Cugat i, un cop allà, em va proposar anar a la seva llista electoral de Junts per Sant Cugat i plegats defensar un model de ciutat i treballar per donar resposta als nous reptes i necessitats dels santcugatencs i santcugatenques.

El 6 de febrer del mateix any vaig posar punt final a una pila d’anys treballant i dirigint diversos mitjans de comunicació de Sant Cugat. Obria una nova etapa. Volia ser regidor i posar a disposició de l’Ajuntament la meva experiència, capacitat i, sobretot, la meva il·lusió per continuar sumant amb la ciutat que ha vist néixer, créixer i formar-se els meus fills.

I així ha estat aquest primer any de regidor. M’enorgulleix molt ser-ho i posar el meu granet de sorra a fer que les coses passin. Escoltar, treballar i teixir complicitats. Aquesta és la política que m’agrada fer. Però no és fàcil, res és fàcil. I encara menys si fas propostes des de l’oposició amb un govern que aquests dotze primers mesos ha ignorat a la principal força política de la ciutat.

Des de 1991 fins avui, crec que només hauré faltat a 4 o 5 sessions plenàries de l’Ajuntament de Sant Cugat, això vol dir molts plens i moltes hores escoltant i observant els representants polítics de la nostra ciutat, govern i oposició. I sempre he admirat la dedicació de tothom, el temps que destinaven a contribuir a fer una ciutat millor. La discussió, el debat i la recerca del consens polític. De vegades amb més encert i de vegades amb menys.

Però mai havia vist el que he viscut en aquest darrer any: un govern municipal que s’ha passat un any centrant la seva estratègia a fer d’oposició constant de l’oposició. És curiós, oi? Sobretot perquè Junts per Sant Cugat, un equip de persones preparat i cohesionat, no hem parat (ni pararem) de fer propostes per col·laborar amb el govern a millorar la vida dels santcugatencs i santcugatenques. Imagineu-vos si ens dediquéssim a destruir i a qüestionar absolutament tot el que fa el govern! Quin tracte rebríem aleshores…?

Entenc que no ha de ser gens còmode coordinar un govern format per tres forces polítiques diferents com ERC, PSC i CUP. Liderat amb tensió. Tres formacions que massa sovint necessiten justificar aquest pacte de govern. Tres formacions que busquen sense èxit la seva notorietat partidista perquè només hi ha espai per al lluïment de l’alcaldessa.

Escoltant s’aprèn molt. Escoltant les persones, escoltant la ciutat i, fins i tot, escoltant l’oposició política. Perquè si en un objectiu coincidim totes i tots és en millorar la fantàstica ciutat que tenim. Aquí, si el tripartit vol, ens hi trobarà sempre. Estem per sumar.

Desitjo tota la sort i encerts al govern municipal durant aquests dos anys i onze mesos que resten de mandat abans de l’inici de la campanya electoral de les municipals del 2023. Els encoratjo a prendre les millors decisions amb sensibilitat i empatia, sempre pensant en tothom. Sense improvisació, però amb agilitat. Aplicant una democràcia activa i respectuosa. Acompanyant la ciutat. Així, totes i tots hi guanyarem.

Josep Maria Vallès
Regidor de Junts per Sant Cugat

Aquest article s’ha publicat a Cugat.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial