Articles del confinament

L’inici d’una nova normalitat

La marca que ha deixat la Covid-19 a les nostres vides i a la societat en general costarà molt d’oblidar. Pel que ens ha comportat i manllevat, però, sobretot, pels canvis que ja ha començat a dibuixar de cara al futur.

La principal transformació, i la més dolorosa, ha estat la deshumanització que ha imposat aquest virus, que no ens ha permès acomiadar-nos dels nostres com mereixien. Ens ha fet viure el dolor des de la distància, sense abraçades, sense contacte, sense poder dir l’últim adéu en persona. Un impacte per a moltes famílies que no podem oblidar i que marcaran els canvis en la manera com vivim, com ens relacionem i com ens organitzem com a societat a partir d’ara.

Cada persona ha viscut aquesta etapa d’una manera diferent, com es reflecteix en les desenes d’històries a les quals en Josep Maria ha donat veu en el seu blog durant aquestes setmanes. La majoria amb incertesa, pors i inquietud, però també amb una capacitat enorme de resiliència, d’adaptació, de superació i, al cap i a la fi, de supervivència.

I, en un format reduït, aquest petit blog de confinament crec que és un retrat de la Catalunya real. La Catalunya amb talent, ambició i entusiasme, que sap sobreposar-se a les dificultats i renéixer de les adversitats. Ho hem fet moltes vegades al llarg de la nostra història i estic convençut que ho seguirem fent en el futur.

Ara ens cal el compromís de tots. En primer lloc, de les administracions, que hem de treballar plegades per assumir el cost d’aquesta crisi i evitar que siguin els ciutadans i els treballadors els que paguin les conseqüències d’una pandèmia imprevisible. Ens hi deixarem la pell i invertirem els recursos que calguin per salvar tots els llocs de treball possible i donar resposta a l’emergència social que ja tenim a sobre, alhora que haurem de dibuixar nous horitzons per afrontar millor el món que vindrà.

Hem de ser tots responsables i conscients que, malgrat els avenços, encara no hem superat aquesta situació i que el final del desconfinament segurament no serà una tornada a la normalitat, tal com la coneixíem fins ara. Per tant, ens caldrà implicació i molta conscienciació en el futur, perquè la protecció de tots depèn i dependrà de cadascun de nosaltres. Cuidem-nos i podrem seguir avançant, amb la determinació i la persistència que Catalunya ha demostrat sempre.

Quim Torra i Pla
President de la Generalitat de Catalunya

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial