Opino

Josep M. Vallès: “Sempre a favor de Sant Cugat”

Aquest mes d’octubre és molt especial per a mi… Estic d’aniversari. Fa just 30 anys que em vaig posar per primer cop davant d’un micròfon per explicar l’actualitat de Sant Cugat. Va ser als estudis que Ràdio Sant Cugat tenia al carrer de Sant Jordi.
Des d’aleshores ha plogut molt!

He estat 30 anys estretament vinculat a la premsa de proximitat de Sant Cugat i dirigint mitjans de comunicació com Els 4 Cantons (després DIARI de Sant Cugat), TOT Sant Cugat i MÓN Sant Cugat. Un període de la meva vida molt i molt intents, que m’ha permès interactuar, escoltar i conèixer a representants de tots i cadascun dels sectors de la nostra ciutat com el món cultural, l’empresarial i comercial, les entitats i associacions socials i veïnals, els clubs esportius, les diferents institucions, l’Ajuntament de Sant Cugat i el conjunt de partits polítics i també a una pila de veïns i veïnes de la nostra ciutat, joves, grans i moltes famílies.

He pogut fer una immersió profunda del Sant Cugat més poble i constatant la seva evolució fins a la ciutat que tenim avui. Un ampli aprenentatge sobre el nostre municipi. He estat un observador privilegiat, però també part molt activa de la realitat santcugatenca des de 1991. En aquest temps he tingut l’oportunitat d’organitzar, promoure i ajudar a fer possible moltes iniciatives a favor de ciutat en molts àmbits, connectant persones i projectes, empreses i entitats, i ho continuo fent sempre que puc perquè Sant Cugat té un potencial extraordinari.

No va ser per casualitat que l’alcaldessa Mercè Conesa l’any 2017 durant el sopar que el Club Rotary Sant Cugat va organitzar per premiar la meva trajectòria a favor de Sant Cugat, m’animés públicament a fer un pas endavant, un pas cap a la política local. Aquelles paraules es van instal·lar al meu subconscient i l’any 2019 vaig acabar formant part de la llista electoral de Junts per Sant Cugat encapçalada per Carmela Fortuny i, per tant, tinc l’immens honor de ser regidor del meu estimat poble.
Malauradament, no governem. Aquesta responsabilitat l’exerceix el tripartit, malgrat que les eleccions municipals les vam guanyar l’equip de Junts.

En aquests més de dos anys de mandat hem palpat que la ciutat en general no està precisament bé, i així en donen fe els resultats de la darrera enquesta que l’Ajuntament ha realitzat entre la població. Tenim tres governs locals en un, sense una ferma estratègia i visió de ciutat, i això és molt complicat de posar en solfa. A més, la pandèmia s’acomiada i ja no pot excusar la paràlisi de la ciutat.

Sant Cugat és la gran perjudicada. Hi ha molta gent que està decebuda i, fins i tot, emprenyada. El canvi que el tripartit va prometre a la ciutat no ha estat precisament positiu. I em sap greu, perquè totes i tots hauríem de treballar perquè millorin els serveis públics i la qualitat de vida dels santcugatencs i santcugatenques, però malauradament no és així. No hi ha un projecte engrescador comú d’ERC, PSC i CUP per a Sant Cugat.

Aquest govern tripartit escolta poc. I escoltar és molt important, és bàsic per prendre les millors decisions. Aquest govern no accepta propostes. Aquest govern no es deixa ajudar. I per molt que ho penso, no acabo d’entendre la raó d’aquesta manera de fer.
Els 25 regidors i regidores que configurem l’Ajuntament de Sant Cugat i el conjunt de la població volem que la ciutat vagi endavant. Totes i tots anem al mateix vaixell.

Teixir avui òptimes aliances i complicitats pensant en el Sant Cugat del 2030 i més, és garantir els fonaments de la ciutat on es desenvoluparan les pròximes generacions de santcugatencs. Cal fer-ho. Cal gestionar el dia a dia, però també pensar en gran i a llarg termini, preveure les noves necessitats i reptes perquè la ciutat no es pot aturar. I això vol dir dedicar-hi molt temps, expertesa, sentit comú i, per damunt de tot, ser molt empàtic i generós. La política de proximitat és això.
Cal treballar sempre a favor de Sant Cugat!

Josep Maria Vallès
Regidor de Junts per Sant Cugat

Article publicat a Cugat.cat

2 Comments

  • Carme Mas Soler

    Pels anys què et conec, dono fe al teu relat i vull insistir en tres punts:
    1. Qui més, qui menys, sap qui és en Josep Maria Vallès.
    2. Govern actual: Un vertader desastre en tot. Prepotència.
    3. Consideren més important la cultura que omple carrers = vots. Ignorància elevada a 100.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial