Articles del confinament

El món cultural en temps de confinament

La irrupció d’aquesta pandèmia ja ens ha transformat la vida. Primerament a casa amb els teus, controlant al mínim detall les directrius sanitàries i allunyant-nos de la resta de la família. Després al carrer cal distanciar-te de totes les persones encara que siguin conegudes. Les informacions que ens arriben sempre desconcertants i punyents quan t’assabentes que ha mort algú proper, quan famílies senceres s’han quedat a l’atur, són temps d’esfereïment.

El món cultural que m’envolta està en suspens, no sabem quan podrem tornar a impartir l’educació artística, ni quan tornarem a pujar a l’escenari. Però gràcies a aquesta nova situació, ens estem transformant i valorant molt més la proximitat que havíem viscut temps enrere; prendre un cafè amb algú, retrobar-te i fer una abraçada, quina enyorança més gran. Compartir al costat dels altres la nostra música, ballar-la i interpretar-la junts! Quant de temps haurem d’esperar i quin goig quan ho tornarem a fer.

Mentrestant, la cultura no s’atura gens. Un clar exemple en són les iniciatives constants de persones que volen comunicar-se sortint al balcó, cantant, ballant, fent vídeos… Quanta creativitat! El món docent ha descobert noves vies telemàtiques, nous canals per seguir formant i il·lusionant al màxim, res no tornarà a ser igual. Quina felicitat transmeten els participants a les connexions telemàtiques, cares de complicitat quan ens comuniquem per la pantalla. Tampoc s’atura per part nostre la voluntat d’apropar aquesta educació a persones que ho han perdut tot: algun familiar, la feina, l’economia domèstica… però l’educació no es pot aturar, l’escola Fusió bonament assumeix com pot el seguiment educatiu dels que han perdut els recursos. Aquest escalf que oferim també té la recompensa humana de gran quantitat de famílies que se solidaritzen i donen suport al màxim tot l’equip educatiu.

Doncs bé, espero que aquest temps de confinament finalitzi com més aviat millor, ens transformi en positiu cap a una nova visió dels valors humans vers tots els que ens envolta i, finalment, aquest parèntesi doni el valor real a la cultura dels pobles, valor al nostre llegat artístic que ara no es pot aturar. Ara és temps de crear i dissenyar nous camins i reptes, unint forces des de tots els àmbits socials i institucionals.

Gemma Navarra Munuera
Directora Fusió Música i Dansa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial