Articles del confinament

I al 46è dia, van ressuscitar!!!

Ampolles de cava que es destapaven, serpentines, espanta-sogres, crits d’alegries que sortien de molts dels balcons. Ho havia dit! Aquell home ho havia dit!

Semblava que no passaria mai. Semblava que tot es mantindria com estava. Semblava que no arribaria aquell desitjat moment.

Però, sí. Pedro Sánchez ho va dir: Els nens podran sortir de casa.

Sí, ho reconec. Exagero la posada en escena del moment però us asseguro que molta i molta gent –bàsicament, mares i pares- va anar a dormir contenta, aquella nit.

Encarar aquest confinament sent una parella sense criatures implica que podeu llegir, podeu mirar sèries, podeu fer ioga, cuina com mai ho havíeu arribat a fer, i fins i tot, tindreu temps d’avorrir-vos –que també és molt saludable. Ara bé, si el destí ha volgut que aquests dies tingueu fills petits, la vostra situació és l’altra cara de la moneda.

En aquests més de 40 dies de tancament, hem pintat, retallat, dibuixat, decorat, vestit, netejat, endreçat, cantat i ballat tot allò que es podia pintar, retallar, dibuixar, decorar, vestir, netejar, endreçar, cantar i ballar. Hem trobat un web on fan ioga per a nens petits –gràcies, Cosmic Kids!- i les dues baldufes de casa –una amb dos anys acabats de fer i l’altra amb quatre- s’asseuen amb nosaltres a terra, davant la tele, durant 20 minuts cada dia per a viure una sessió que comença i acaba amb les mans juntes i dient Namasté.

Serà positiu que els nens puguin sortir al carrer. És cert que n’hi ha molts que potser tenen jardí a casa o una terrassa prou grossa per esbargir-se però no tots. A més, necessiten córrer, saltar, grimpar i sentir-se lliures.

Ja hi ha hagut molts pares que han fet sentir el seu malestar sobre la decisió. Seriosament, només poden sortir de 12 a 2? Ha de ser a aquella hora? HI ha gent que no podran fer-ho perquè tant pare com mare estan treballant o teletreballant i no s’ho podran organitzar… Sempre han de sortir a aquesta hora? Molts nens es trobaran els seus companys de classe perquè són veïns i serà difícil controlar que no se saludin, s’abracin. A més, a aquella hora, els nens menors de tres anys, estaran fent la migdiada. Quan van decidir que haurien de sortir en aquest horari, es va consultar amb algun pediatre o algú amb criatures? Tristament, fa pinta que no.

És bo que les criatures puguin sortir però, no us sembla que això es podia haver decidit, fa unes setmanes? Calia esperar tant?

No cal ser detractor de l’actual govern espanyol per veure que, possiblement, la crisi es podria haver gestionat millor. El difícil equilibri entre salvar les vides de la població i salvar l’economia és sempre de mal decidir. Han tirat pel mig. Com em deia, aquesta setmana, una noia a qui se li ha mort la mare: Hem perdut vides i també tindrem l’economia molt perjudicada.

Ànims a tots. Estigueu a casa tant com pugueu i teletreballeu… gaudiu de la família i feu una mica d’exercici. Ah, i llegiu el bloc d’en Josep Maria, que sempre hi he trobat coses interessants.

Salut!!!

Rafel Bagot Grau
Periodista de Televisió de Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial