Articles del confinament

En record d’en Joan

Davant d’una situació nova, una pandèmia global que s’ha estès per la majoria de continents de la Terra, que requereix una àmplia assistència mèdica i d’una important intervenció sanitària, és lògic estar preocupats.

No és una malaltia exòtica. La tenim ben present entre nosaltres. Coneixem familiars, amics, persones properes que  tenen i que han tingut els símptomes, que estan o han hagut de ser hospitalitzats i que si bé la majoria superen la passa, desgraciadament el nombre de persones que moren amb la SARS Covid-2, conegut com a coronavirus o Covid-19, és molt gran. Molt més gran del que ens podíem imaginar.

Mantenir l’equilibri emocional és molt difícil en les situacions d’emergència. Probablement, ni com a persones, ni com a col·lectivitat, no hi estàvem entrenats. Perquè cal una especial fortalesa.

Estem afrontant l’adversitat de la malaltia amb serenitat. La medicina i la sanitat que disposem, i les persones en qui confiem, ens recomanen que ens cuidem. Que ens cuidem i que cuidem a qui tinguem a prop. Ho fem. Ens hem quedat a casa. Cuidem de les persones grans. Cuidem dels infants i els joves. Extremem les precaucions perquè està en les nostres mans trencar la cadena dels contagis, extingir la capacitat del virus d’afectat a més persones.

Tenim amics a Igualada i a la Conca d’Òdena. Estem en contacte. El confinament que viuen és, no en dubteu, molt més estricte que el nostre. Són conscients que resistir és guanyar. I cada dia, malgrat la duresa de la situació, malgrat els plors pels amics que no tornaran a veure, segueixen resistint. Superant-se.

Ara mateix, tinc els ulls plens de llàgrimes. He sabut que la malaltia s’ha emportat en Joan Fibla. Una excel·lent persona. De les primeres que vàrem conèixer en venir a viure a Sant Cugat, l’any 1995. Per ell, per la seva família, per vosaltres, per les vostres famílies i amics, cuideu-vos.

Jaume Angerri
President d’Òmnium Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial