Opino

Josep M. Vallès: “Gràcies, Creu Roja, per ajudar-nos a tenir cura de Sant Cugat”

Bon vespre a tothom, siau benvinguts al Teatre-Auditori Sant Cugat

Aquest vespre celebrem el centenari de Creu Roja a Sant Cugat del Vallès-Rubí-Valldoreix. Cent anys de molt bona feina.

Una entitat exemplar que compta amb prop de 5.000 associats i que ha dedicat tots els seus esforços al llarg dels anys a millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes a través del voluntariat: persones que sense demanar res a canvi, dediquen el seu temps lliure a ajudar altres persones que ho necessiten. Persones que mereixen tot el nostre reconeixement i agraïment.
PERSONES QUE AJUDEU A PERSONES.

És indubtable que les nombroses crisis de tota mena que vivim arreu del món ens impacten localment, i aquest fet ens obliga a ser cada cop més a prop de les persones vulnerables, duent a terme accions de caràcter preventiu, assistencial, rehabilitador i de desenvolupament, però sobretot, impregnades d’humanitat.

Perquè davant els problemes socials, de salut i mediambientals, davant els desastres i les emergències, ens cal respondre des de la solidaritat de manera organitzada, eficient, neutral i humana. I això és justament el que defineix l’obra de Creu Roja.
Una obra que al llarg d’aquests 100 anys ha tingut al capdavant persones lluitadores i compromeses que, en un moment tan significatiu com aquest aniversari, mereixen ser recordades i esmentades, els diferents presidents i única presidenta:
Teodoro Martí, Rafael Farrés, Josep Alegret, Nicolàs Villar, Joan Auladell, Ricardo Colomer, Jaume Tarregó, Maria Rosa Juanola, Antoni Aguilera, Enric Martínez, Lluís Carreras i l’actual president, Lluís Recoder.

A tots i cadascun, moltes gràcies per exercir la presidència de l’entitat amb rigor, solidaritat, empatia i dedicació. Heu contribuït a fer gran l’entitat. Gràcies també a totes les juntes, tècnics, voluntaris i col·laboradors que heu sumat durant aquests primers cent anys de Creu Roja.

Sant Cugat és una petita ciutat amb un gran poble dins. Una ciutat amb ànima.
I això és possible gràcies al gran teixit social, cultural i esportiu que tenim.
Sant Cugat s’enorgulleix de ser un referent en voluntariat d’associacions i entitats com la vostra, amb les que anem junts per col·laborar i vehicular l’atenció i el suport a la ciutadania, imprescindibles per al bon funcionament de la ciutat.
Per això, vull remarcar l’aportació que fa Creu Roja a la ciutat, amb la vostra presència, discreta i necessària, per cuidar dels santcugatencs i santcugatenques en tants i tants actes i moments que compartim de celebració, d’esport i de gaudi al cap de l’any.

I més enllà encara, és de justícia destacar l’estreta col·laboració que Sant Cugat manté amb Creu Roja en diverses iniciatives i programes comunitaris així com el desenvolupament d’accions per tenir cura dels col·lectius més vulnerables.
Vull fer palès el meu agraïment als donants i col·laboradors que han contribuït amb les seves aportacions a fer realitat aquests projectes. I, naturalment, a tothom qui avui ens acompanyeu i ompliu aquesta sala per compartir aquesta celebració i col·laborar amb els vostres donatius.

I un agraïment sincer a la Societat Coral la Lira, que acompanyada per l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, ens ofereix el seu millor saber fer i un repertori digne d’aquest acte.
La música, la cultura, també alimenta l’ànima del nostre poble.

Benvolgut president de Creu Roja Lluís Recoder, Benvolgut Lluís Carreras, Estimada Maria Rosa Juanola…

És una gran satisfacció lliurar la Medalla d’Honor de la Ciutat a l’Assemblea Comarcal de la Creu Roja a Sant Cugat del Vallès-Rubí-Valldoreix, donant així compliment a l’acord del ple extraordinari de la ciutat celebrat el passat 15 de març aprovat per unanimitat de tots els partits polítics en representació a l’Ajuntament de Sant Cugat.

En nom del nostre poble, en nom de la nostra ciutat Sant Cugat, agraeixo el vostre esforç i la vostra dedicació per aconseguir una societat més justa, equitativa i cohesionada.

CREU ROJA, GRÀCIES PER AJUDAR-NOS A TENIR CURA DE SANT CUGAT.
Per molts anys!!!

Josep M. Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial