Opino

Josep M. Vallès: “Sant Cugat necesita el millor pressupost possible pel 2023!”

El govern tripartit de Sant Cugat molt probablement tampoc aprovarà quan toca el pressupost de 2023, és a dir, abans d’acabar aquest any. Per tant, serien quatre anys consecutius aprovant el pressupost tard amb tots els perjudicis per la ciutat que això malauradament comporta. Però el més greu és que el tripartit estudia la possibilitat de prorrogar el pressupost actual.

Un pressupost recull les línies polítiques, inversions, projectes i actuacions en tots els àmbits. En conseqüència, renunciar a fer un pressupost equival a renunciar a governar. Un pressupost es pròrroga per manca dels suports necessaris, però aquest, en principi, no és el cas de Sant Cugat. O sí? El Tripartit ja no és capaç de posar-se d’acord per tirar endavant el pressupost que la ciutat necessita, hi ha manca de projecte de ciutat o és simplement desídia?

Cal ser molt conscients de l’impacte que genera el pressupost en l’obra de govern: persones i famílies vulnerables pateixen durament aquests retards permanents i la inversió del conjunt del govern en queda molt greument ressentida. I les persones, les seves necessitats, han de ser sempre una prioritat de l’Ajuntament i el seu govern.

La pròrroga comportaria, a més, la congelació inicial de les previsions d’aportació a empreses i organismes municipals, així com a l’EMD de Valldoreix, el govern de la qual no mereix la incertesa que li provoca la manca de planificació del govern tripartit de Sant Cugat ni l’impacte que això genera en els valldoreixencs.

Per responsabilitat i àmb ànim constructiu i, com sempre hem fet, Junts per Sant Cugat com a grup polític majoritari de l’ajuntament, ens posem a disposició del govern local per ajudar a fer i aprovar el millor pressupost possible pel 2023. Ens posem a disposició per treballar i consensuar-lo pensant en la ciutat.

Sant Cugat mereix tenir un pressupost que respongui a les necessitats dels santcugatencs i santcugatenques, i del conjunt de la ciutat. Un pressupost prorrogat seria totalment inacceptable. Un pas enrere molt greu.

Josep Maria Vallès
Regidor portaveu de Junts per Sant Cugat

Article d’opinió publicat al Nació Digital

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial