Opino

La Festa Major de Sant Cugat… segur que està cancel·lada?

El grup municipal de Junts per Sant Cugat des del minut zero va entendre i compartir la decisió del govern de la ciutat de cancel·lar les festes majors d’aquest any davant la complexitat de programar res per la crisi de la Covid-19.

Setmanes després el govern de la ciutat… ens sorprèn amb la informació que finalment es programaran dues activitats a instàncies dels Amics dels Veterans i la Regalèssia i la Comissió del ball de “Paga-li, Joan”, a qui agraïm la seva iniciativa i implicació perquè per Sant Pere, dia de la nostra Festa Major, tindrem, amb el suport de l’Ajuntament, una versió digital del Ball del Vano i del Ram i el tradicional Concurs d’Arrossos (una gran trobada gastronómica que mai es fa per Sant Pere), a banda de la Missa Major de Sant Pere que s’oficiarà, com sempre, al nostre Monestir.

Però un cop el govern de la ciutat ha canviat d’opinió i ha encetat el meló de programar activitats de Festa Major… crea un precedent perquè és possible que altres entitats també vulguin participar virtualment. Seria lògic i molt comprensible.

Des de Junts per Sant Cugat els hi proposem doncs que també programin, per exemple, una edició de la Botiga al carrer virtual per donar suport i promoure el comerç de la nostra ciutat especialment amb la crisi que estan patint.

Els hi proposem també que facin un pregó virtual de la Festa Major de Sant Cugat protagonitzat per una representació del personal mèdic i sanitari de la nostra ciutat, un pregó que serveixi d’homenatge al sector que ha estat i està en primeríssima línia d’aquesta brutal crisi sanitària.

I els hi proposem, que programin també alguna activitat virtual de les Festes Majors de la Floresta, Mira-sol, Les Planes i Volpelleres perquè si el centre de Sant Cugat finalment tindrà actes de Festa Major, considerem que també seria just que els barris programin virtualment alguna activitat tradicional de les seves respectives festes. Proposta que faig extensiva per a les festes majors dels barris de Sol i Aire, Sant Francesc i Can Barata.

Malauradament, l’alcaldessa i la tinent d’alcalde de Cultura diuen que no es poden programar més activitats virtuals perquè la Festa Major de Sant Cugat continua cancel·lada. Curiós, oi?

Josep Maria Vallès
Regidor de Junts per Sant Cugat

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial