Articles del confinament

L’esport de Sant Cugat sempre dona la cara

La Covid-19 també ha afectat l’esport federat i escolar de Sant Cugat, una ciutat de referència en l’esport del nostre país i, en alguns casos, a més, un model a seguir a l’Estat espanyol. El món esportiu és un dels pilars importants de la ciutat, tot i que hi ha qui no ho vulgui veure. Molts milers d’esportistes, entrenadors, directius i famílies esperen amb incertesa com serà la pròxima temporada 2020-2021. Quines mesures sanitàries hauran de prendre -i saber conviure-, com hauran d’entrenar i competir, com afectarà la crisi econòmica als seus patrocinadors i, en conseqüència, al seu pressupost ja tancat des de fa mesos, que cap jugador o jugadora deixi de fer esport perquè a casa seva -on també hi haurà crisis econòmiques- no puguin pagar la quota… I, en tot això, l’Ajuntament i les diferents regidories implicades hi tenen un paper clau.

Ara sí, i més que mai, l’Ajuntament s’ha de posar al servei dels clubs. Ara sí, i més que mai, ha d’entendre quines són les seves preocupacions i necessitats perquè els clubs i les entitats esportives fan un treball impagable per a la ciutat, un treball que moltes vegades no es valora prou. Caldrà un treball en equip entre l’Ajuntament i els clubs. I un pla d’acció que ja hauria d’estar redactat, amb els canvis que es puguin anar produint.

És evident que, amb aquesta pandèmia inesperada i destructiva, la salut de les persones és el més important. Però compta amb les conseqüències que tot això pot provocar… I salut és sinònim d’esport, de tots els beneficis que comporta, en l’àmbit psicològic, il·lusió, motivació… L’esport és salut i també són valors. Darrere de cada club hi ha persones, i això no es pot obviar.

Durant aquest maleït Coronavirus, els clubs i les entitats esportives de Sant Cugat han tornat a demostrar el seu potencial. No s’han quedat de braços plegats, a veure-les venir. A les xarxes socials, per exemple, no han parat de donar informació, assessorament, sessions telemàtiques dels seus equips i, sobretot, s’han deixat la pell per treballar, tot i la incertesa del moment, en el projecte esportiu, social i econòmic de la pròxima campanya.

Fins i tot hem pogut veure i celebrar l’apropament entre dues entitats que, fins ara, s’havien distanciat. L’associació de clubs Sant Cugat Creix va demanar durant el confinament a la Coordinadora d’Entitats Esportives de Sant Cugat de fer una enquesta amb una bona part de clubs de la ciutat per analitzar la preocupació dels clubs, que la coordinadora va acceptar de seguida. També s’ha fet una reunió virtual de clubs -que vaig tenir l’honor de moderar-, iniciativa de Sant Cugat Creix, on representants de molts clubs van analitzar fil per randa totes les preocupacions que ara mateix donen molts mals de cap als clubs.

Aquesta situació va provocar que, després d’enviar un comunicat conjunt dels clubs a l’Ajuntament, l’ens convoqués als clubs telemàticament on les entitats van exposar les seves preocupacions a l’alcaldessa Mireia Ingla.

El model esportiu de Sant Cugat l’han ideat i plasmat a la realitat els clubs, cadascú amb el seu estil però amb un denominador comú: la ferma aposta per l’esport de base. Però això no és d’ara, ja fa molt de temps. És el que jo sempre he reivindicat amb el hashtag #ModelEsportiuSantCugat

Àlex López Puig
Periodista esportiu de Sant Cugat

Fotografia: Cristina López González.

One Comment

  • Josep María felez

    Estic totalmente de acord amb las ideas apropament, amb las dificultad económicas que tindriam las familias,i per descontat se ha de Fer esport de base a sant Cugat.
    I discrepo de el acostament de sant Cugat creix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial