Opino

Sempre us hem aplaudit!

A les vuit del vespre sortim als balcons per aplaudir al personal mèdic i sanitari d’arreu. Expressem així la seva impagable vocació, professionalitat i dedicació sobretot en aquesta crisi global del coronavirus.

Recordo quan era petit, el meu pediatre, el Dr. Escudé, amb la seva atenció i amb les seves paraules ja em posava mig bo i jo, amb la meva mirada, li agraïa (o l’aplaudia) perquè sabia que amb aquell xarop em curaria el meu mal de panxa.

El mateix puc dir del pediatre dels meus fills, el Dr. Corominas, sempre disponible les 24 hores del dia i els set dies de la setmana. Com ens va arribar a ajudar quan vam ser pares per primer cop! Quantes vegades l’havíem telefonat… per no res! Benvolgut amic Dr. Corominas, sempre t’aplaudirem!

I la història es repeteix amb el nostre metge de capçalera, el Dr. Jaume Ros, que sempre et rep amb un gran somriure i una forta encaixada de mans. Us ho dic de veritat, quan el veig ja em passen la meitat dels mals.

La llista és immensa. Totes i tots els farmacèutics, com les meves amigues Montse Moral i Núria Fernández, que ens ajuden sempre amb els seus coneixements, i sempre ho faran. Els conductors d’ambulància i el personal sanitari que amb les seves actuacions urgents han salvat milers de vides. El personal mèdic dels centres hospitalaris, CAPs… des del director/a mèdic com el Dr. Jordi Jiménez que molts estimem, fins al portalliteres que t’acompanya fins a la sala d’operacions quirúrgiques i que durant uns minuts intenta relaxar-te.

O les infermeres o infermers, que tenen tanta cura quan estem ingressats, que en saben tant i que, afortunadament, la seva feina és cada cop més valorada i reconeguda. I sé de què parlo… la meva filla Maria (foto que il·lustra aquest article) treballa a Urgències de l’Hospital Parc Tauli de Sabadell i m’explica tot el que fan dia rere dia, especialment ara. O la meva amiga Rosa Maria Martí, que ja no exerceix, però que s’ha ofert com infermera voluntària.

Aplaudim tot un col·lectiu que està arriscant la seva salut, atenen milers de persones amb símptomes del coronavirus. Però el millor homenatge que els hi podem fer és quedar-nos a casa i així no augmentar els contagis. D’aquesta manera podran dedicar el seu temps a aquells que necessiten tota la seva atenció. Quedem-nos a casa.

Josep M. Vallès, regidor de Junts per Sant Cugat
Instagram: @josepmvalles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial