Articles del confinament

Un fort aplaudiment

Encarant la segona setmana de confinament, he reflexionat en aquesta mostra d’agraïment que fem, qui més qui menys, diàriament a les 20 h. Sortim al balcó o finestra i aplaudim. Vam començar a fer-ho com a resposta a la crida per xarxes socials. Em vaig sumar sense dubtar-ho a la mostra col·lectiva de suport i també vaig sortir a la terrassa per aplaudir ben fort a tothom que treballa als centres sanitaris. Un exemple de lluita i esforç per afrontar la pandèmia.

El meu agraïment va ser per ells només el primer dia.

El cor em deia que també havia d’agrair la seva tasca a tots aquells professionals que doblen torns i estan sotmesos al contagi constantment, que també parlen de poc material de protecció personal. Són els nostres aliats i vetllen per la seguretat de la població: policia, bombers, protecció civil. Tinc familiars i amics en aquests cossos i no els puc deixar d’agrair la feina que fan, tot el meu suport i respecte!

Quan t’obres a aquest sentiment, et porta més enllà. Cada dia reflexiono breument abans d’afegir-me a la resta de veïns i sortir a la terrassa. Un vespre em preguntava per exemple si a Catalunya tenim prou patates per cobrir la demanda? La resposta segurament és que no i la realitat és que les carreteres van plenes de transportistes. Són ells que fan que ens arribi el menjar i altres productes de necessitat als supermercats i botigues de cada barri. I són aquests botiguers i comerços que obren cada dia i que no ens falti de res.

Cada dia vaig sumant gent, arribaria a un llarg etcètera de col·lectius, incloent-hi milers d’autònoms, moltes persones que no conec i que no puc encabir en aquestes línies però són fonamentals. Gent anònima que fa feina invisible i de molt valor. Jo estic a casa, però tots ells són fora i treballen pels altres. Em transmeten força i els hi vull agrair. Seria maco conservar aquest sentiment i que tornés a demostrar-se, sense cap pandèmia, oi?

El confinament ens fa veure tot el que es mou al voltant nostre quan nosaltres ens quedem quiets.

El meu aplaudiment per totes i tots. Gràcies!

Anna Casamián
@annacasamian

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial