Articles del confinament

Treballar confinat a Sant Cugat

Aquest diumenge fa una setmana que estic confinat a casa. Feia temps que preparàvem escenaris sobre el que podia succeir i de seguida vam veure clar el confinament dels catalans i catalanes, malgrat que el Govern de l’Estat segueix entossudit en no tancar aeroports i ports.

Han passat set dies i sembla una eternitat, no hem parat de prendre decisions, d’avançar-nos al que podria passar, d’escoltar els especialistes, fossin personal mèdic o d’emergències. Ells són el far que guia les nostres accions, però som els governants els qui decidim: és la nostra responsabilitat i és el que ens exigeix la ciutadania.

Des de les primeres hores, un cop es van tancar les escoles, instituts i universitats, vam fer canvis en el transport públic, que hem anat adaptant després. I, un cop sabut que tant el president, Quim Torra, com el vicepresident, Pere Aragonès, havien donat positiu per coronavirus, vaig restar confinat, a Sant Cugat, treballant des de casa.

Em trobo bé. No tinc cap símptoma. Així que els dies a Mira-sol transcorren entre reunions telemàtiques amb diferents equips del Departament de Territori i Sostenibilitat o de la resta del Govern. Tenim nombroses trobades en línia que ens permeten gestionar el transport públic, l’habitatge, l’aigua, els residus o les mercaderies, però també qualsevol altre assumpte urgent d’urbanisme, qualitat ambiental, infraestructures, medi natural o polítiques de muntanya, entre altres.

El cos et demana fer el contrari del que tocaria. A mi, que m’agrada córrer, que soc un home d’acció, que gaudeixo estant al servei dels altres i trepitjant el territori, em sento com la majoria de vosaltres: atrapat. Però s’imposa la responsabilitat i també la certesa que, des de casa, amb la meva família, puc seguir fent la meva feina, al costat del meu equip.

Ara més que mai, la tecnologia ens permet estar prop dels altres, i aquesta circumstància ens ha de fer-nos sentir afortunats, dins del daltabaix personal, social i econòmic que estem vivint.

Vull reiterar l’agraïment a tots aquells que presten serveis bàsics enmig de l’emergència i que permeten que la resta ens ocupem de la nostra salut i de la salut de la nostra família. Així que #quedatacasa.

Damià Calvet i Valera
Conseller de Territori i Sostenibilitat 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial