Articles del confinament

Actuem tots en conseqüència

S’ha escrit i comentat molt sobre les conseqüències de tota mena que comporta i comportarà aquesta pandèmia, el confinament i la posterior tornada a una pseudonormalitat.

Jo sóc dels que crec que cada persona és responsable de la seva actitud, de les seves accions i, per tant, de com hagi metabolitzat aquest confinament obligatori i aquesta nova realitat sobrevinguda que ha fet aturar-nos de sobte a tothom.

Precisament el fet que aquesta pandèmia vírica hagi afectat pràcticament tot el món, ens ha portat a pensar que TOTS som vulnerables, que vivim en un mateix planeta i que, si més no, hi ha elements que no controlem (a priori) que poden modificar-nos de forma notable i “canviar els plans” que ens havíem fet. Aquesta lliçó d’humilitat d’entrada la trobo important, sobretot perquè la nostra societat actual, tal com està estructurada i en la que ens trobem aclaparats, ja ens estava donant molts exemples de què estava malalta, que les bases de la qual ja feia temps que trontollaven, i que ens portava a tots per uns camins incerts, i més tard o més d’hora, directament cap a un esfondrament del “sistema”. Potser és el que ja ens tocava, ho penso seriosament.

Tan sols vull afegir que, sigui quina sigui la situació en la qual ens trobem quan tot això s’acabi i entrem en un nou escenari, espero de debò i desitjo que hàgim adquirit tots, individualment i col·lectiva, més consciència social, esperit solidari i ecologista, empatia amb la gent gran i els més desafavorits i humilitat en general. I que actuem TOTS en conseqüència. Penso especialment en els polítics i els poderosos que tenen en les seves mans la responsabilitat d’estar a l’alçada de les exigències del que ens espera, ser dignes dels seus estatus privilegiats i de dignificar la vida dels ciutadans, dels éssers humans que habitem aquest planeta.

Estic formulant aquest desig, perquè realment crec que necessitarem totes aquestes qualitats, i altres, i voluntat i saviesa a l’hora de passar a l’acció convertint els bons propòsits en FETS REALS, si de debò volem començar a canviar aquest món malalt, no només de la Covid-19.

Salut, i no perdem el nord. Que els “fars” ens il·luminin!

Francesc Orella
Actor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial