Articles del confinament

El tombaré i ens en sortirem!

Sóc en Joaquim Serrahima, metge i diplomat per Esade, som a Valldoreix des de fa 37 anys,  vaig estar 10 anys exercint com a Cirurgià Ortopèdic i Traumatòleg, a l’Hospital Ntra. Sra. Del Mar i en una mútua d’accidents. El temps i el fet de creure que podria fer una millor aportació personal a l’entorn i als sistemes d’atenció a la salut i a les persones, em va fer orientar cap a la gestió. He estat en diferents hospitals i des de fa 16 anys treballo a Catalonia Fundació Creactiva, entitat del sector social on atenem i tenim cura de la vida d’unes 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual, trastorns de conducta i malaltia mental.

Em varen demanar que fes una nota per aquest blog i és un honor poder participar-hi. Jo us explicaré la meva curta però intensa relació personal amb la COVID-19.

Ens declaren l’estat d’alarma i confinem tots els usuaris de la Fundació que viuen amb nosaltres (uns 550), reorganitzem la Fundació, refem els torns de treball…i al cap d’uns dies em trobo malament, febre, tos…i em fan la (famosa) PCR i va…i surto positiu!! I escric en el document informatiu que fem arribar als professionals dia si, dia no: “he sortit positiu a Coronavirus, aquest virus no sap on s´ha ficat, el tombaré i ens en sortirem” era el 26 de març. El dia 30 em fan un scanner i primer ensurt, pneumònia bilateral! Comencem bé… El dia 1 ingresso a la Clínica Sagrada Família, no us explicaré les sensacions, la por, l’ofec, les males estones… 10 dies després, em donen l’alta… més prim, fotut, però agraït pel tracte, el tractament, a tots els que varen pensar i pregar per mi…de fet agraït a tots i a Déu. La Sara va patir com jo, però sola a casa, sort de les xarxes socials i els mòbils.

En dia de l’alta vaig escriure, “Benvolguts, Vaig cap a casa!! Ha estat dur però ara a recuperar-se/me. El virus ha estat un digne rival… però ja vaig dir que el tombaria. Moltes gràcies per ser-hi. Ens en sortirem”.

Ara ja fa dies que sóc a casa i em veig amb cor d’anar a treballar… seguirem tenint cura dels professionals de la Fundació i dels nostres usuaris. Seguirem reivindicant millores pel tercer sector… però sobretot treballem perquè el dichos coronavirus no torni per aquí. Recordem aquells que ens han deixat pel camí i vetllem per la salut de tots.

Dr. Joaquim Serrahima
Director General de Catalonia Fundació Creactiva

 

One Comment

  • Albert Bassols

    Una experiència directa narrada amb la vitalitat i senzillesa que caracteritza al seu autor. Emotiva la decisió de sortir-ne, de “tombar el virus”que expressa el doctor. Que per molts anys pugui seguir posant aquesta energia per ajudar als discapacitats intelectuals de la Fundació Catalònia. Molts ànims i enhorabona per la recuperació!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial