Opino

Darrere la màgia de Melcior, Gaspar i Baltasar…

Visc la cavalcada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient al seu pas per Sant Cugat des de l’any 1990, fa doncs 30 anys. Indubtablement la nit del 5 de gener és la més màgica de l’any, la que aglutina més il·lusió per metre quadrat, la que crea més expectació. És la nit de reis, la nit en què els adults ens convertim un any més en menuts.

Personalment em considero un privilegiat perquè durant aquests 30 anys he pogut viure la cavalcada de Reis de Sant Cugat des de diferents punts de vista: com a pare, com membre d’una entitat que munta carrossa, com a periodista i, actualment, com a regidor de Sant Cugat. Per tant, quatre perspectives molt diferents d’una mateixa tradició que ens sobreviurà a tots i a totes.

Hi ha un punt de vista de la cavalcada que no tinc, però que jo, com segur que molts altres, sí que observem i, és clar, valorem. La màgia de la nit de Reis no seria possible si un munt de persones, moltes d’elles voluntàries, no treballessin perquè l’estada dels Reis Melcior, Gaspar i Baltasar entre nosaltres sigui sempre la més plàcida possible.

No oblidem que la Cavalcada de Reis és l’acte de tot l’any que més famílies concentra al centre de Sant Cugat i també a Valldoreix, Mira-sol, Les Planes i la Floresta. Milers i milers d’avis i àvies, pares i mares i nens i nenes surten al carrer per saludar a Ses Majestats, recollir caramels i lliurar cartes plenes de desitjos.

Darrere de la Cavalcada de Reis hi ha l’associació Amics dels Veterans i la Regalèssia i això vol dir un seguit de responsables de la seguretat i de les maniobres de les totes carrosses que participen en aquesta gran festa, responsables tècnics, maquillatge i cosidores. Una entitat que porta una pila d’anys destinant hores i hores per mantenir aquesta rua de llum.

Cal afegir tot l’equip tècnic de l’Ajuntament de la nostra ciutat que treballa abans, durant i després de la cavalcada. Tècnics de la Brigada d’obres i neteja, tècnics de cultura, protocol, comunicació i consergeria. Agents dels cossos de Seguretat de la ciutat, voluntaris de Protecció Civil, Associació de Defensa Forestal (ADF) i de Creu Roja. Periodistes dels diferents mitjans de comunicació local que ens ho expliquen tot al minut. En definitiva, centenars de persones que poca conciliació familiar fan durant aquesta jornada.

Una cavalcada que tampoc seria possible sense la feina i voluntariat de totes aquelles entitats que participen construint una carrossa i omplint-la de nens i nenes i de molta il·lusió. O sense les bandes de música i animació. Així com la Parròquia de Sant Pere d’Octavià que dona tot el sentit possibilitant l’adoració dels Reis al nen Jesús, l’escena cabdal de tot pessebre.

I no oblidem que les carrosses, dissenyades i construïdes pel taller d’escenografia del Teatre-Auditori Sant Cugat, donen vida a uns camells que són entranyables, els millors del món.

Podria dir el mateix del recorregut de la Cavalcada al seu pas per Valldoreix i per Mira-sol, Les Planes i la Floresta. Són moltes les persones que amb la seva feina, sovint discreta, fan possible aquesta nit tan màgica. Enguany vaig poder seguir a Ses Majestats fins a Valldoreix i prendre xocolata calenta i sopa Miso en una plaça de Maria de Sabater plena de caliu i donar la benvinguda als reis l’Església de l’Assumpció.

En poques paraules, gràcies a totes i tots els que feu possible que la nit de Reis sigui tan i tan màgica!

2 Comments

  • Xavi

    Ara et toca fer de regidor. Però plantejat a futur, fer de voluntari, gaudiràs amb molt poc esforç de milers i milers de cares d’infants i adults amb la millor de les expressions que un rostre pot mostrar. Jo enguany he reviscut l’experiència i paga molt la pena. Guanyaràs una nova visió de la nit més màgica de l’any. Ja m’ho diràs 😉

    • JMValles

      Xavi, tens raó. Vaig fer de voluntari durant una pila d’anys amb la carrossa del TOT Sant Cugat, garantint la seguretat dels menuts i també repartint una pila de caramels. Gràcies per les teves aportacions. Una abraçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial