Opino

La Simfònica, una estructura cultural de Sant Cugat

Sant Cugat es pot sentir orgullós per un ampli ventall de projectes culturals consolidats. Un d’ells és, indubtablement, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, la nostra simfònica. Aquesta temporada celebra el seu 30è aniversari amb un farcit programa d’activitats i, és clar, de concerts. Però més enllà de la celebració en si, crec que el més rellevant és la seva trajectòria.

L’OSSC no ha arribat fins aquí per casualitat. Darrere hi ha una il·lusió i treball constant i desmesurat de dues persones amb noms i cognoms, en Josep Ferré, director titular de la formació musical, i la Flora Puntos, presidenta de la Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra. Sense oblidar, és clar, els músics que hi formen i han format part, els socis, patrons, patrocinadors i l’Ajuntament de Sant Cugat. Des de 1993 l’existència del Teatre-Auditori Sant Cugat ha influït considerablement en l’evolució i trajectòria de la nostra Simfònica; l’aposta de l’alcalde Joan Aymerich de construir un teatre públic convertible en una fantàstica caixa acústica, on l’OSSC ha realitzat 189 dels seus 678 concerts, va ser més que encertada.

La nostra Simfònica porta el nom de Sant Cugat arreu del territori. Ha ofert concerts en escenaris com el Palau de la Música Catalana, al Gran Teatre del Liceu, a l’Església de la Sagrada Família, a l’Auditori, el Palau Sant Jordi… i en una pila de ciutats. A més, els músics de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat comparteixen el desig d’experimentar amb tota mena d’estils musicals i ampliar constantment el repertori, el de les peces més clàssiques i el de les partitures més innovadores.
Una Simfònica que, a més, ha col·laborat en molts projectes de la nostra ciutat, posant en solfa i promocionant potencialitats culturals de Sant Cugat.

El mestre santcugatenc Josep Ferré també ha dirigit formacions com el Cor del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l'”Orquesta Provincial de Màlaga”, la “Clark College Symphonic Orchestra” Vancouvert (USA), l'”Orquesta Sinfonica de la Universidad de Nuevo León” (Mèxic), l’Orchestra Simfonica di Grosseto” (Itàlia), la “Symphonic Orchestra of Pazardzhik” (Bulgaria). A més, el director titular de la nostra Simfònica ha tingut la generositat de convidar als mestres Salvador Brotons, Edmon Colomer, Michal Nesterovicz i Marc Moncusí, a dirigir l’OSSC contribuint a potenciar les diferents capacitats de tots i cadascun dels músics de la formació.

Puc presumir que conec al Josep i a la Flora des de finals de 1991 i que, des d’aleshores, no he deixat de seguir la intensa feina que han fet per la cultura de la nostra ciutat i del país. He anat a molt dels concerts que han programat i espero continuar gaudint de molts més. Aprofito per anunciar-vos que, com us podeu imaginar, us acompanyaré el 16 d’abril en el sopar del 30è aniversari de la Simfònica.

Per finalitzar aquestes línies, permeteu-me que subscrigui les paraules del director Edmon Colomer: l’Orquestra Simfònica és una estructura cultural de Sant Cugat. I, en aquest sentit, vull afegir que els servidors públics d’aquesta ciutat hem de treballar no només per la seva continuïtat, sinó per impulsar encara més la seva projecció.
Visca la Simfònica de Sant Cugat!!!

 

Josep M. Vallès, regidor de Junts per Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial