Articles del confinament

Divuitè dia de confinament

Si fa tres setmanes ens haguessin dit que en aquests dies podien haver-hi tants canvis i les situacions haurien esdevingut de la forma que ho han fet, no ho haguéssim cregut.
Sovint diem que el món cada cop corre més, però ens costa donar el significat exacte del qual ens referim. Tenim clar que el progrés és cada cop més ràpid, la innovació s’auto alimenta i esdevé més difícil entendre certes coses i per tant les acceptem com a mal menor. Però ara que tenim uns dies per pensar, val la pena reflexionar sobre on anem.

Després de divuit dies d’haver canviat de ritme de vida, de passar del brogit del dia a dia, a l’aïllament de la majoria de nosaltres, cada cop funcionen més eines com Instagram o el Whatsapp perquè tenim la necessitat de relacionar-nos. Estem acostumats a fer-ho i ho trobem a faltar. Vivim en un món en què depenem els uns dels altres més del que sovint acceptem, i ens cal “saber” per reforçar la nostra seguretat.

En general vivim més sols però alhora molt més interconnectats i aquesta paradoxa es veu representada en aquest moment en què el canvi s’ha produït en tan curt espai de temps. D’aquí a uns dies s’acabarà el malson de la Covid-19 i cal aturar-nos a pensar que trobarem en sortir d’aquest trasbals. Ben segur les coses no seran iguals, ni millors ni pitjors, seran diferents. Ens hi haurem d’acostumar un cop més, però entre tots #ensensortirem.

Lluís Godayol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial