Notícies,  Opino,  Vídeos

Josep M. Vallès: “Necessitem una estació de l’AVE al Vallès, pel trànsit de mercaderies i de passatgers”

 

Bon vespre, President de la CECOT, President de la Generalitat, Ministro, Presidenta del Parlament, autoritats, guardonats, empresàries i empresaris, senyores i senyors, benvinguts a casa vostra, a Sant Cugat del Vallès, en aquesta 28a edició de la Nit de l’Empresa.

Una benvinguda que us dono en nom de l’Ajuntament com també, de Sant Cugat Empresarial, l’associació amb la que compartim la fita de donar a conèixer Sant Cugat com a centre d’excel·lència empresarial, i de polaritat econòmica i territorial.

Aquest Teatre-Auditori que avui us acull celebra  aquest any el seu 30è aniversari i és una excel·lent mostra de com és la nostra ciutat: diversa, cosmopolita i alhora acollidora.

Sant Cugat gaudeix d’una ubicació privilegiada, en la que tenen seu 3.000 empreses i multinacionals que generen més de 69.000 llocs de treball i facturen anualment més  d’11 MIL MILIONS d’euros.
Som la quarta ciutat amb el PIB més alt de Catalunya en termes econòmics, molt a prop de la tercera, que és Terrassa.
Aquesta dada representa el 2% del producte interior brut amb una població inferior a l’1% del cens català.

Som, doncs, un dels seus principals motors econòmics gràcies a un teixit empresarial compromès i implicat, sovint també amb projectes i activitats de ciutat que mouen dia a dia els santcugatencs i santcugatenques.

Som pol d’atracció i generació de talent pel nostre model de ciutat i la nostra situació territorial que ens han posicionat com a destí idoni en termes de creació d’oportunitats, ho hem d’aprofitar.

Som una de les regions més industrialitzades del Sud d’Europa i sabem que generar sinèrgies amb diferents entitats, organitzacions, administracions, universitats i xarxes és fonamental per consolidar una millor qualitat de vida, en benefici de Sant Cugat i del conjunt del país.

Des del govern municipal impulsem accions per la creació de llocs de treball i pel foment de l’activitat econòmica i empresarial a la ciutat, apostant per la innovació social i tecnològica, sempre des de l’escolta activa i el diàleg amb els agents implicats del sector.

Volem continuar sent generadors de talent i, també, atreure’l.
De la mà de Sant Cugat Empresarial hem d’aprofitar que tenim un ecosistema que permet que tot es connecti. Sant Cugat és una ciutat capaç de fer compatible el dinamisme empresarial i econòmic amb la qualitat de vida.

Com a alcalde, em comprometo a donar suport a les empreses locals i a  treballar conjuntament amb les universitats i centres de recerca per promoure la formació i l’actualització de les habilitats necessàries per aquest nou paradigma empresarial.

I acabo amb dues peticions: al President de la Generalitat de Catalunya, li demano la complicitat del govern en l’avanç social del nostre país i també en l’àmbit empresarial, reduint traves burocràtiques, accelerant processos administratius i revisant la política impositiva que perjudica la competitivitat de les nostres empreses.

I a l’Estat i concretament al Ministro Félix Bolaños li demanem una estació de l’AVE al Vallès, pel trànsit de mercaderies i de passatgers. Som un territori amb una població de més d’1 milió i mig de persones,  62 municipis i pol d’atracció d’empreses nacionals i internacionals i un dels PIB més alt de l’Estat (17 % de Catalunya).

I fetes les demandes … FELICITO tots els guardonats, especialment, si m’ho permeteu, als de la nostra ciutat MOVENTIA que celebra 100 anys de feina i trajectòria, i SANT CUGAT EMPRESARIAL, el nostre interlocutor amb el sector.

I, a tots, us encoratjo a seguir plegats en aquest camí cap a l’excel·lència.
Moltes gràcies i per molts anys!

Josep M. Vallès
Discurs Nit de l’Empresa de CECOT.
Teatre-Auditori de Sant Cugat, 26 d’octubre 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial