Opino

La pastisseria Sàbat endolceix el personal mèdic de l’Hospital General

La crisi de la Covid-19, més enllà de provocar un gran patiment social per les pèrdues de vides humanes de familiars, amics i coneguts o de l’aturada d’un munt d’empreses, comerços i agents i professionals de diferents sectors, està multiplicant des del minut zero moltes mostres de solidaritat vers les persones que treballen a primera línia, especialment amb el personal mèdic i sanitari. Iniciatives que passen, sobretot per la fabricació de mascaretes, viseres protectores, respiradors… i tot aquell material que serveix per ajudar a pal·liar les mancances d’hospitals, centres mèdics, residències de la gent gran o dels diferents col·lectius de treballadores i treballadors que desenvolupen feines estratègiques o indispensables durant el confinament.

En paral·lel, també es multipliquen les mostres d’agraïment a tot el personal mèdic i sanitari, des de l’aplaudiment general cada dia a les vuit del vespre des de balcons i finestres de casa, passant per taxistes que porten de franc als sanitaris, entre moltes altres iniciatives que tenen per objectiu motivar a totes aquestes persones que estan a primera línia d’aquesta crisi.

Permeteu-me que us expliqui una d’aquestes iniciatives, probablement petita entre les moltes que hi ha, però que, com totes, és d’agrair. Com a mínim, segur que ha estat una de les més dolces de les quals s’han dut a terme.

Aquest dijous la Pastisseria Sàbat de Sant Cugat ha obsequiat amb més de 300 racions de pastís de sacher amb gerds al personal mèdic i sanitari de l’Hospital Universitari General de Catalunya. Passaven pocs minuts de la una del migdia quan la furgoneta d’aquesta pastisseria, conduïda per Jaume Sàbat (fill), ha arribat al centre hospitalari de la nostra ciutat. L’esperàvem a la porta metges de l’HUGC, la responsable de comunicació Pilar Rosas i un servidor.

I què pintava jo en aquest acte? Doncs molt senzill, dies enrere la bona amiga Pilar Rosas em va demanar ajut i, dit i fet! Vaig telefonar a Jaume Sàbat (pare) amb la intenció d’enredar-lo tot demanant-li que elabores alguna pasta, pastís o el que consideres, per tenir un detall amb alguns dels nostres herois i heroïnes. I, sincerament, no em va costar ni un minut enredar al Jaume. A la primera de canvi em va dir dit que sí, que s’apuntava! Només em va demanar fer aquesta acció després del Dilluns de Pasqua perquè estava embolicat fent mones amb el seu fill per a tots els nens i nenes de la nostra ciutat.

I aquesta és la petita història d’una iniciativa més, entre les moltes que es fan cada dia arreu del país. Gràcies Jaume Sàbat (pare i fill) pel vostre temps i, sobretot, per ser com sou; no sé quin dels dos és més trempat!

Acabo recordant que mentre duri el confinament, podeu continuar enviant dibuixos i escrits dedicats al personal mèdic. Tot el material s’exposarà al mateix HGUG. Podeu consultar com fer-ho clicant AQUÍ

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial