Articles del confinament

Nous aficionats a la meteorologia

Ja fa més d’un mes que estem confinats! Aquesta situació estranya s’està fent normal i això encara ho fa més estrany tot plegat. En el meu cas és un confinament parcial, des del primer dia he continuat anant a treballar, posant el despertador a la mateixa hora a les 5.15 del matí i fent la mateixa rutina, això sí, el trànsit no és el mateix i sobretot un cop arribo a la tele, la redacció d’informatius tot és molt diferent.

La secció de meteorologia de TV3 des del primer dia hem fet torns intensius sense coincidència, alguns dels meteoròlegs han passat a treballar des de casa i els altres anem a la tele però no ens veiem. Així que no podem comentar presencialment cap de les situacions meteorològiques que ens ha portat el confinament. El fet de fer un mes que ho estem fent, fa que tinguem una normalitat estranya, treballar sols, els companys redactors del 324 a distàncies d’uns 2 metres, mascaretes, guants… Hem passat de tenir una redacció que bullia des de primeríssima hora a un silenci estrany. Hem après a pentinar-nos i a maquillar-nos nosaltres mateixos, en un mes, ja forma part d’aquesta rutina estranya.

Al principi del confinament, alguns comentaris d’amics, familiars o a les xarxes: Perquè cal la secció del temps? Si no no podem anar enlloc!  No sé si és per què em dedico això però crec que el temps que fa a fora, encara que no puguem sortir, ens condiciona l’estat d’ànim. A cadascú de manera diferent, hi ha qui li agrada més els dies de pluja perquè a casa llavors s’està bé i et ve de gust llegir un llibre, veure una sèrie, una pel·lícula al sofà tapat amb una manta i en canvi, ja qui els dies de sol agafa energia ni que sigui darrere la finestra, en un balcó petit o poder dinar a la terrassa.

Tot i que, no podem sortir a fer activitats a l’aire lliure, des de la secció del temps i aprofitant que tenim molts aficionats a la meteorologia a casa nostra que sempre tot l’any ens fan arribar fotografies o vídeos del temps, a l’inici del confinament vam fer un crida que anés més enllà aprofitant que ara hi havia molta més gent a casa i vam demanar que ens fessin arribar un vídeo del temps que feia des de casa seva, des de la finestra, el cel que veien, la temperatura que feia… Això ha estat l’èxit d’ #eltempsdesdecasaTV3!

Hem rebut i rebem moltíssims vídeos, aquells que abans no tenien el temps per fer-ho ara ens ho fan arribar, els més petits de casa també fan de futurs homes i dones del temps. El confinament ha fet que la gent ens obris la finestra de casa seva i de moltes poblacions que no havíem rebut potser mai cap fotografia. Segurament dir que el confinament ens ha portat coses bones no seria correcte, però que sí que el confinament ens ha portat més observadors, aficionats o futurs amants de la meteorologia que en el dia a dia no podien dedicar-hi una estona. El que també ens ha portat el confinament és a apreciar coses que potser abans no valoràvem: quantes hores de sol tenim a casa, les muntanyes que veiem des de la finestra… així que esperem que quan tot això passi continuem mirant per la finestra i observant els canvis de temps.

Gemma Puig
Meteoròloga de TV3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial