Articles del confinament

L’art en temps del Coronavirus

L’art no cura, ni curarà el Coronavirus, però crea històries i imatges que ens descobriran relacions, aspectes i secrets de les nostres actituds i pensaments sense els quals no seríem capaços d’entendre la vida i els nous temps.

Les capacitats curatives i terapèutiques de l’art busca sempre la recerca de resposta des de temps pretèrits. Implica valorar fins a quin punt la creació pot portar a la transformació.

L’ésser humà ha fet servir l’art com a forma d’expressió, des d’abans fins i tot que aparegués el llenguatge verbal. Els xamans d’antigues cultures africanes i americanes l’utilitzaven en rituals de curació, i els psicoterapeutes d’avui han vist el procés artístic com una manera d’expressar sentiments i conflictes interns.

Són els artistes els que fan valdre aquesta valuosa eina terapèutica en aquest temps del Coronavirus. L’art estimula les capacitats pròpies de l’individu, desenvolupa la seva creativitat i expressió individual com a mitjà per aconseguir satisfacció i millorar a escala personal.
Durant el confinament és evident en totes les llars l’entrada de totes les expressions culturals. Les arts ens permet projectar conflictes interns i, per tant, ofereix la possibilitat de poder-los resoldre.

Veiem com tota persona és capaç de ser creativa. És en aquesta possibilitat de crear on els experts asseguren que resideix la gran força terapèutica de l’art.
Estem a casa confinats i tenim més que mai al nostre abast, les propostes culturals gràcies a la comunicació digital.

Els nou temps, quasi sense adonar-nos els estem iniciant. Tal com ha passat sempre després d’una guerra. Veiem com la humanitat està evolucionant molt ràpidament. La Covid-19 ens obre noves portes de relació mundial, relacions que les tenim al nostre abast, veurem si les sabem aprofitar.

Josep Canals
Director de Canals Galeria d’Art

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial