Articles del confinament

El confinament, l’espai i la wifi!

El període de confinament ha transformat l’espai del meu pis. Només sortir de l’ascensor i abans de travessar la porta de casa hi trobareu un munt de sabates esportives de diferents mides, algunes ordenades i d’altres no, en funció de la pressa del que arriba de fer esport o de llençar la brossa o de comprar. Hem ocupat descaradament el vestíbul exterior i gairebé l’escala comunitària però també els altres veïns ho han fet.

Si t’endinses al pis, el rebedor ja no és un rebedor. Hi hem posat una taula petita i ha esdevingut també un espai de treball on hi arriba bé la wifi. De fet, hem organitzat la convivència d’acord amb les ones de la wifi. Però el rebedor també és l’espai de patronatge (tinc una filla que estudia disseny de moda) i el paper manila sobre el parquet ja és quotidià a casa nostra.

La sala/menjador és el despatx per excel·lència. Té una bona vidriera i molta llum natural. A més la connexió wifi és fiable. Així doncs, la taula de menjador ara està ocupada per diverses pantalles d’ordinador, Surface, iPad i per molts llibres. També per un puzle de 1000 peces, activitat que ens agrada a tots. Confrontada a la taula rectangular del menjador hi hem traslladat l’escriptori de l’habitació de darrere i que no té cobertura de wifi. Això ens ha permès disposar d’un nou espai de treball al mateix menjador. Això no obstant, mantenir reunions de treball dues persones alhora no és compatible. Els fills em diuen que tinc tendència a cridar quan parlo per telèfon o amb vídeo conferència, així doncs o bé em trasllado a la cuina o ens repartim la franja horària de la sala menjador. Hem comprat per e-commerce l’amplificador de la wifi i ha estat tot un encert.  Ens ha permès diversificar espais.

Així els dormitoris no són massa grans però amb cobertura de wifi entren també  en el repartiment d’espais per a videoconferències. Segur que superem la mitjana de connexions diàries! Classes de batxillerat i universitat on line, exàmens online, reunions de treball online i fins i tot consells d’administració online i webinars són la nostra activitat familiar.

Els sofàs segueixen al seu lloc sagrat encarats a la televisió però ja no la mirem. Els primers dies estàvem atents a les rodes de premsa dels governs. Ara les seguim amb menys intensitat, però estem pendents dels canvis de fase. Necessitem sortir a fer esport i frisem per trobar-nos amb la resta de la família i els amics.

La terrassa és generosa. Això sí que ho hem agraït. Ens permet fer-hi esport, caminar o prendre el sol. A vegades veiem els veïns dels habitatges del costat que també aprofiten per fer esport al terrat.  Quina gran descoberta els terrats!

Crec que el teletreball ha vingut per quedar-se i que els espais s’adaptaran a aquesta nova convivència. Ara vivim un període de confinament, espai i wifi però en el futur espai i wifi seguiran a les nostres vides encara amb més intensitat, esperem que el confinament ja no.

Mercè Conesa i Pagès
Advocada. Presidenta del Port de Barcelona. Exalcaldessa de Sant Cugat

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial