Articles del confinament

Ocells des del balcó

Mira -diu el Pol- ja ha tornat la merla al nostre balcó!

És un ocell negre, d’un pam de mida, amb el bec taronja i un cant molt bonic. Ens visita cada dia, li agrada la nostra barana des d’on observa el parc que tenim al davant i fins i tot s’hi apropa quan nosaltres sortim a la terrassa perquè ens doni el sol.

Cap de nosaltres coneixia els ocells que volen a prop de casa abans del confinament. Vivim en un carrer molt cèntric de Sant Cugat, per on passen habitualment molts cotxes, i abans d’aquesta inesperada quarantena el brogit del trànsit només ens permetia escoltar els crits estridents de les cotorres.

Va ser poc després d’aïllar-nos a casa quan el meu marit , que és un gran apassionat de la gravació de sons, va observar que a banda del silenci sepulcral que regnava al barri quan es feia fosc, el cant dels ocells s’havia convertit en la banda sonora al centre de la nostra ciutat. Així que va decidir fotografiar-los i gravar els seus cants i amb l’ajuda d’alguns ornitòlegs hem descobert que a prop de casa, a més de merles i cotorres de pit gris, volen mallerengues carboneres, gafarrons, tórtores turques i garses.

Quan t’atures, observes detalls que abans ni tant sols t’havies adonat que existien. Nosaltres estem tancats, però la vida segueix fent el seu curs. I m’adono que som uns afortunats perquè encara que no puguem trepitjar el carrer, a casa estem tots sans i des d’aquí podem gaudir de tot el que passa al nostre voltant.

Així doncs, malgrat que estem preocupats per tots els qui estan patint en aquesta crisi sanitària, pels milers de famílies que no han pogut acompanyar els seus éssers estimats en els últims moments de la seva vida, per la gent que s’ha quedat o es quedarà sense feina i pels professionals que ho estan donant tot en aquesta lluita contra el coronavirus, el missatge que els transmetem als nostres fills adolescents és que, en el nostre cas, no ens podem queixar de res. Ara toca quedar-nos a casa i esperar a que tot això passi. Perquè arribarà un dia en què tot passarà.

Per cert, si voleu escoltar les melodies dels ocells que volen al centre de la nostra ciutat i descobrir si també volen a prop de casa vostra, les trobareu al blog de l’Albert Murillo espaciosonante.com

Marta Cailà
Periodista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial