Articles del confinament

Reflexions

Aprofitant aquests dies a casa, he rellegit correspondència tramesa entre els meus avis i els meus pares en diversos viatges. M’ha cridat l’atenció com les cartes o les postals les iniciaven sempre preguntant per la salut dels altres i comunicant al seu interlocutor que, qui escrivia, es trobava bé. Aquesta fórmula, la creia oblidada, fins ara.

Del munt de mails que rebia abans de la reclusió, ningú et preguntava per la salut i ni jo mateix, al respondre, em preocupava epistolarment per la de ningú. Avui, no hi ha missatge que no pregunti o desitgi el millor per tothom, cosa que és d’agrair, per descomptat. La pregunta, com d’altres, és fins quan durarà aquesta preocupació?

També em sorprèn positivament l’aplaudiment sistemàtic a les vuit del vespre pel personal sanitari i per tots aquells que, gràcies al seu esforç, fan possible sobreviure a l’angoixa permanent. Recordarem en un temps que això ha estat així i a aquells que han donat inclús la seva vida pels altres? Em deia un bon amic que quan tenim un problema de veritat ens aferrem a la religió, sigui la que sigui, com a taula de salvació. Estic segur que si no hi hagués confinament, les esglésies o els temples, estarien a vessar de gent anònima pregant per la salvació del món i, sobretot, en record d’aquells que ja no hi són. Quan tot passi, retrobarem aquesta espiritualitat?

Crec que aquesta pandèmia ens ha de reforçar en valors. Ens hem de continuar saludant amb els nostres veïns que ara només veiem, de lluny, aplaudint. Hem de ser solidaris amb aquells que ho passaran malament econòmicament perquè la pandèmia ja està trinxant moltes empreses. Hem de vigilar els hàbits i ser respectuosos amb el medi ambient i el nostre entorn més immediat. Serem capaços de seguir aquesta línia?

Escric aquest text escoltant el silenci d´un Sant Cugat pràcticament desert, on el repicar de les campanes del nostre monestir sonen més nítides que mai, on ens hem adonat que els ocells existeixen i que el sol és més pur que abans. Fins quan ens mantindrem en vetlla?

Eduard Torres
Advocat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial