Articles del confinament

Parlem de vides humanes

Ja fa molts dies que estem confinats a la nostra ciutat, a les nostres cases. No parem de rebre notícies, consells, recomanacions i, fins i tot, compartim amb la nostra comunitat experiències que mai havíem tingut.

Una de les notícies que balla molt, és el tema de l’esport. Jo sóc un apassionat de l’esport i durant molts anys de la meva vida li he dedicat molta passió com esportista i també professionalment.

Vivim en una ciutat on tenim un dels millors Centres d’Alt Rendiment Esportiu del país, desgraciadament confinat pel coronavirus. Tenim molts atletes santcugatencs d’alt nivell, que participaran o bé estan en disposició d’aconseguir aquella mínima per participar en els Jocs Olímpics de Tòquio.

M’agradaria entendre perquè es triga tant a suspendre aquests jocs d’estiu. Com pot ser que una nedadora, si no entrena vàries hores al dia, pugui assolir un bon resultat al juliol?

La forma física d’un esportista d’elit, davant d’uns jocs olímpics, no només s’aconsegueix entrenant cada dia, sinó competint a alt nivell durant la primavera.

Aquí no parlem de medalles, de juraments olímpics, d’aconseguir la gloria; parlem de sobreviure, de solidaritat, de convivència i de vides humanes.

Fa més d’un més, quan aquest país no estava en estat d’alarma, les grans potències mundials van ser capaços de no venir a Catalunya al Mobile World Congres, per no posar en perill vides humanes. Ara que la situació és d’extrema gravetat, dubten de si participen o no en uns Jocs?

Potser els esportistes d’aquest país s’haurien de replantejar no anar a Tòquio, si més no el Comitè Olímpic Espanyol s’hauria de baixar del carro.

No passa res, si no és aquest any, serà el que bé, però ens hem de plantejar que això no va de broma, i que val més una vida humana que qualsevol passió a la vida.

Us deixo el jurament dels esportistes Special Olympics, que serveix per combatre aquest Coronavirus:
“Vull guanyar, però si no ho aconsegueixo, deixeu-me ser valent en l’intent”
“No hi ha res més important que les persones”

Ferran Felius, santcugatenc amant de l’esport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial