Articles del confinament

Tots hauríem de fer una cura d’humilitat

No sóc de Sant Cugat ni visc a Sant Cugat, però m’estimo Sant Cugat

L’any 1997 vam comprar una empresa immobiliària de Sant Cugat, Vicomça i des d’aquell moment ens van enamorar de Sant Cugat, fa 23 anys que Amat Immobiliaris és a Sant Cugat, i de seguida ens vam incorporar a diferents activitats de la ciutat:

Amb el món cultural, hem col·laborat amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, amb la Taula d’Escriptors de Sant Cugat i presentem llibres juntament amb el TOT Sant Cugat

En l’àmbit esportiu, col·laborem amb el Club muntanyenc, amb l’Hoquei Femení

En l’àmbit empresarial, fem articles pel TOT i Via empresa, i participem en Sant Cugat Empresarial.

Des del punt de vista empresarial hem treballat sempre per ajudar a fer del sector immobiliari un sector reconegut, i ho hem fet aportant transparència, credibilitat, dades, professionalitat.

Estem vivint aquest moment amb preocupació per la salut de tots, per com afectarà la societat a curt i a llarg, per com impactarà a l’economia i com ho gestionarem en una empresa com la nostra, de quasi 90 persones! Al mateix moment ho volem viure amb positivisme, amb l’esperit d’aprofitar l’oportunitat per fer aquells canvis, aquelles innovacions que segurament en situació “normal” no trobes el moment de fer-les!

Seguint l’ADN de l’empresa en les actuals circumstàncies, tan incertes, inesperades, quan ens pregunten que passarà amb el mercat? Quin percentatge abaixaran els preus? I el nombre d’operacions? La resposta és sempre, no ho sabem, dependrà de molt factors relacionats amb la marxa de l’economia en general, de si hi ha rebrot o no de la COVID, de si hi haurà molt líquid o no per ajudar a les empreses, de si els ERTO seran curts o llargs!! Hi ha tants factors que desconeixem!!

És evident que, si l’economia no va bé tal com pronostiquen els experts, hi haurà conseqüències en el sector immobiliari, sobretot pel mercat de la compravenda on el factor clau per prendre la decisió de compra és la confiança en el futur, però en canvi pot augmentar els interessats en el lloguer

I si parlem de preus, segurament es reposicionaran una mica a la baixa, quant? En el mercat de la venda dependrà si hi ha pressió i necessitat de vendre i en el del lloguer sempre depèn dels sous.

Com ens afecta a la nostra empresa?

Si parlem de l’àmbit patrimonial, dos dies després de l’aturada teníem més de 40 persones fent tele treball i donant el servei al cent per cent, gràcies a l’administració de finques online, a l’automatització dels processos i de les incidències, inclús hem pogut fer reunions de comunitats per vídeo conferència.

Si parlem de l’àmbit comercial, aquí és on hem patit i patirem. Les trucades telefòniques van baixar més del 80% i la setmana passada van repuntar una mica, els correus electrònics han seguit la mateixa línia, però no s’han pogut concretar en operacions doncs ha estat impossible fer les visites, exceptuant en lloguer, que s’ha pogut concretar alguna operació a partir de visites virtuals.
Hem pogut fer però més de 40 escriptures, totes necessàries per famílies que necessitaven ocupar el nou habitatge, això si, cada una ha estat tota una aventura.

Si parlem de l’àmbit de la consultoria, el tema fiscal està en un dels moments de màxim treball, estem en període de rendes!!

La nostra reflexió és que una sotragada com aquesta ens ha de fer repensar sobre el que fem i com ho fem, ens ha de fer estar més prop de la nostra gent, dels clients, proveïdors, consultors, etc. que mai i, sobretot, prendre consciència la cura d’humilitat que tots hauríem de fer!

Imma Amat
Presidenta d’Amat Immobiliaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial